zaterdag 3 mei 2008

Daniël op de boerderij


Eindelijk is het dan zover; het is meivakantie en Daniël gaat met papa Martijn naar de boerderij van oom Johan en tante Vera in Noorwegen. Een hele spannende reis, want ze gaan met 2 vliegtuigen, een boot en een bus. In Kopenhagen moeten ze overstappen op het vliegtuig naar Trondheim. Daar kunnen ze niet op tijd de wc vinden zodat Daniël met papa een nieuwe spijkerbroek gaat kopen. Gelijk maar 3 onderbroekjes erbij; hele mooie van het merk Dolce&Gabbana. De rekening bedraagt maar liefst €107,-Maar goed...dan heb je ook wat! En een bijzonder begin van deze vakantie; er zullen niet veel jongetjes zijn die even in Kopenhagen een nieuwe broek gaan kopen!
In Trondheim moeten ze wel 3 uur wachten voordat ze in de bus naar Bessaker kunnen stappen. Dat duurt erg lang als je 's nachts al om half 3 bent opgestaan, en Daniel doet een dutje op een bankje bij het station. Tijdens de busreis (3 uur) is er ook nog tijd voor een dutje en als ze 's avonds om half 8 eindelijk aankomen, en tante Vera een lekker glas ranja heeft gemaakt, is Daniel weer helemaal fit! Hij wil gelijk naar oom Johan en de koeien.





De dagen vliegen voorbij; er is ook zoveel te beleven. Oom Johan en tante Vera helpen in de stal, papa helpen met allerlei klusjes, de berg beklimmen om de voormalige stuwdam te bekijken, vuurtje stoken met oom Johan, en lekker timmeren in de tuin. Met de auto maken ze een paar tochtjes om de omgeving te bekijken. Van oom Johan krijgt hij een leeg emmertje om alle spijkers in te doen, die de timmermannen geknoeid hebben, met de bouw van het huis. Het zijn er wel 100den, en de emmer komt helemaal vol. Bij de ICA kiest Daniël als beloning een paar kleine vrachtautootjes. Ook wordt er een kalfje geboren en Daniël mag een naam verzinnen. Daar hoeft hij maar heel even over na te denken; Diego zal het kalfje heten, net als het poppetje op zijn sokken. Op de laatste foto kunnen jullie zien dat er af en toe een dutje wordt gedaan, want het is erg hard werken op de boerderij!








Na een week is het al weer tijd om terug te gaan; dat vinden Daniël en papa Martijn best wel jammer, maar ze komen gelukkig in juli terug voor een heeeele lange vakantie. En ze hebben mama Liesbeth en zusje Margot gemist, dus naar huis gaan is toch ook wel weer fijn. 's Morgens bij het laatste ontbijt vraagt tante Vera wat Daniël het allerleukste vond, en hij zegt: de koeien, de paarden en de trekkers.

Geen opmerkingen: