dinsdag 9 maart 2010

De 2ling van Speckles


Op 19 febr. werd de 2ling van Speckles geboren. Het zijn Fleckviehkruisingen, beide stier en beide hoornloos. Dan zou je denken dat het om een 1-eiige 2ling gaat, maar Johan denkt dat dat gezien het verschillende vlekkenpatroon, niet zo is. Op deze foto's zijn ze een week oud. Na 4 of 5 dode 2lingen (wat erg, dat je de tel kwijtraakt!), is een levende 2ling extra bijzonder. Alleen al het gewicht dat moeders droeg. Toch zeker 35 kilo per kalf + de nageboorte('s?) en al het vruchtwater. Speckles zal minimaal 100 kilo lichter zijn. De 2ling bivakkeert buiten, waar het goed vertoeven is, nu de temperatuur rond de nul schommelt. Zij hebben ondertussen gezelschap gekregen van een Fleckviehkoetje.



Ook deze sneeuwfoto's zijn van eind februari. Inmiddels heeft de dooi ingezet, staan de lagergelegen weilanden onder water, en is het lieflijke beekje veranderd in een onherkenbare brede plas (foto's volgen).

De dooi zal nog heel even aanhouden, en dan wordt er weer vorst voorspeld. Het is Johan gelukt de pomp in de mestwagen en de mixer te ontdooien, zodat er morgen illegaal mest uitgereden zal worden op de enige plek waar dat kan, namelijk de weide achter de veranda. Een noodgreep, want de grup begint over te stromen! Aktie is dus geboden!

Geen opmerkingen: